Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jajce

Drugi dan Pozorišnih igara na sceni Doma kulture “Stepski vuk” HNK Mostar

Foto: HNK Mostar

Predstava, nastala prema kultnom romanu Hermana Hessea koji je objavljen 1927. godine, a govori o Harryju Halleru, osamljenom i nezadovoljnom intelektualcu u potrazi za izlazom iz životne krize u koju ga je dovela podvojenost vlastite ličnosti rastrgane između ljudske i vučije prirode

Drugog dana Pozorišnih/kazališnih igara Bosne i Hercegovine na sceni Doma kulture Jajce večeras će biti izvedena predstava “Stepski vuk” Tamare Kučinović u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, nastala u koprodukciji s Lutkarskim kazalištem Mostar.

Predstava, nastala prema kultnom romanu Hermana Hessea koji je objavljen 1927. godine, a govori o Harryju Halleru, osamljenom i nezadovoljnom intelektualcu u potrazi za izlazom iz životne krize u koju ga je dovela podvojenost vlastite ličnosti rastrgane između ljudske i vučije prirode. Uz pitanja identiteta i individualizma, roman se bavi i kritikom malograđanskog načina života te određenih društvenih normi i vrijednosti iz razdoblja između dva prošlostoljetna svjetska rata.

Autorski tim, pored rediteljke koja potpisuje i oblikovanje svjetla, čine asistent i koreograf Goran Guksić, scenograf Davor Molnar, dok je autor muzike Marko Lucijan Hraščanec.

U predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Ivo Krešić, Ivan Skoko, Ana Franjčević, Mirela Mijačank Kordić, Bojan Beribaka, Jadranka Popović Miljko i Ivan Nevjestić.