Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beograd

Dačić: Napadač koji je ubijen zove se Miloš Žujović, vjersko ime mu je Salahudin

Foto: Borislav Zdrinja/ATA Images/PIXSELL

MUP je ranije saopštio da je napadač iz samostrela pucao na Žandarma M.J. i pogodio ga u vrat.

Nadležni organi Srbije utvrđuju da li je napadač koji je jutros samostrelom ranio žandarma ispred izraelske Ambasade povezan s vehabijskim pokretom, saznaje Tanjug.

Napadač je, kako saznaje Tanjug, iz Novog Pazara i sumnja se da je napad na žandarma teroristički čin.

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je osoba koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, navodi se u saopćenju.

“Utvrđeno je da je osoba koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti“, izjavio je srbijanski ministar Dačić.

Zbog povezanosti sa terorizmom slučaj bi trebalo da bude u nadležnosti Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu.

MUP je ranije saopštio da je napadač iz samostrela pucao na Žandarma M.J. i pogodio ga u vrat.

Povrijeđeni M.J. u samoodbrani je upotrebio oružje i savladao napadača, koji ne od posledica ranjavanja preminuo.

Dačić: Pojačane mjere bezbjednosti

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su povodom napada na žandarma ispred izraelske ambasade preventivno pojačane sve mjere zaštite bezbjednosti u gradu.

Dačić je naveo da su pojačane mjere bezbjednosti ne samo ispred objekata koji su od značaja kao što su ambasade, državne institucije, nego i mjere obezbjeđenja kako bi građani vidjeli policiju i u tržnim centrima, šetalištima, da ne bi došlo do nekih nepredviđenih okolnosti.

Istakao je i da ambasador i zaposleni nisu bili ugroženi u današnjem napadu i dodao da su im se razne službe policije iz sveta javljale da pomognu.

-Zahvalni smo ako imaju bilo koju obavještajnu informaciju, istakao je Dačić.