Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostarski teatar mladih

eMTeeM predstavom “Presuda: Tiha likvidacija” obilježava svoj 47. rođendan

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu, o borbi za očuvanje samog kazališta, ali i okolnostima koje su autora formirale i utjecale na njegovo odrastanje i profiliranje u čovjeka kakav on je

Reprizom autorskog projekta Seada Đulića “Presuda: Tiha likvidacija” na Memorijalnoj sceni 2532 večeras u 19 sati Mostarski teatar mladih (eMTeeM) počinje s obilježavanjem svog 47. rođendana.

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu, o borbi za očuvanje samog kazališta, ali i okolnostima koje su autora formirale i utjecale na njegovo odrastanje i profiliranje u čovjeka kakav on je, priopćeno je iz eMTeeM-a.

Kazališni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je zapisao: “Sead Đulić sam na pozornici prekapa po svom život skupljenom u 50 kutija od cipela, koje su fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli”.

U subotu, 6. veljače, na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 19 sati Mostarski teatar mladih publici nudi specifičnu predstavu “playback teatra” pod nazivom “Moja muka”.

Predstava se igra osmi put i u direktnoj je interakciji s publikom. Ova izvedba za temu ima zlostavljanje s posebnim naglaskom na zlostavljanje žena. I prisutnost predstavi znak je podrške zlostavljanim ženama, ali i naš zajednički glas otpora takvim pojavama u društvu, navode iz eMTeeM-a.

“Playback teatar” zanimljiva je forma i tehnika, u BiH nedovoljno korištena, u kojoj se kroz kazališnu igru i u kazališnoj fikciji gledatelji suočavaju s vlastitim problemima, mukama, traumama i slično, što redovito vodi prema katarzi.

“Playback teatar” je 1975. godine osnovao glumac, učitelj i psihodramatičar Jonathan Fox, a ova slobodna forma kazališta sada postoji u preko 50 zemalja, stoji u priopćenju.