racija u zagrebu

Policija upala u restoran za vrijeme zabrane: “Dobar dan, pripremite lična dokumenta” (VIDEO)

zagreb-1612516586

U restoranu su zatečene 34 osobe, pri čemu njih osam nije nosilo zaštitne maske

Policija u Zagrebu objavila je snimku iz restorana na zagrebačkoj Trešnjevci koji je radio unatoč zabrani rada ugostiteljskim objektima.

U restoranu su zatečene 34 osobe, pri čemu njih osam nije nosilo zaštitne maske. Na snimci se vidi kako policajci ulaze u restoran i glasno govore “Dobar dan, policija, pripremite lična dokumenta.”

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Državnim inspektoratom i Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područnog ureda Zagreb, proveli su raciju u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Trešnjevke, a koji je radio unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH, saopćila je policija.

Tokom provođenja akcije u navedenom objektu zatečene su, legitimirane i provjerene ukupno 34 osobe. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile. Za osam je osoba utvrđeno da nisu nosile zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali četiri Obavijesti o počinjenom prekršaju te su naplaćene četiri novčane kazne.

Restoran je zapečaćen, direktor restorana priveden

Također, službenici Ravnateljstva civilne zaštite utvrdili su kršenje epidemioloških mjera protivno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa COVID-19 putem okupljanja. Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama Stožera civilne zaštite, izdano usmeno rješenje o zabrani rada.

Dio prostora objekta gdje se obavljala nedozvoljena djelatnost usluživanja jela i pića je zapečaćen na minimalno 30 dana te će biti pokrenut prekršajni postupak protiv pravne i odgovorene osobe, priopćila je policija.

Nakon provedene racije, u sklopu kriminalističkog istraživanja, 32-godišnji direktor kao odgovorna osoba ugostiteljskog objekta priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje.