Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Festival GRAD otvaraju kineski umjetnici i izložba 12. stoljeća državnosti Bosne

sarajevo panorama

Festival će kroz Okrugli sto vitezova kralja Arta predstaviti od 6. augusta do 6. septembra Sarajevo kroz umjetničku intervenciju u prostorima koji su kao i ličnosti Grada postali simbol moderne umjetnosti i življenja u Evropi

Treći međunarodni festival GRAD pod motom” Freedom of expression” 6. augusta u Sarajevu otvaraju kineski muzičari koncertom “Pojas i put” i svjetska umjetnica Alma Suljević skulpturom na tračnicama sarajevskih tramvaja Kentauromahia te izložba”12.stoljeća državnoti Bosne” u čast 830 godina Povelje Kulin bana.

Festival će kroz Okrugli sto vitezova kralja Arta predstaviti od 6. augusta do 6. septembra Sarajevo kroz umjetničku intervenciju u prostorima koji su kao i ličnosti Grada postali simbol moderne umjetnosti i življenja u Evropi.

-Program Festivala je u znaku i 50.godišnjice od početka rada kultnog prostora Skenderija, 80.godišnjice Collegium artisticum asocijacije, evropskih titula šampionskog šahovskog kluba “Bosna”, priprema Olimpijadu kulture Sarajevo 2021. i u čast građana Sarajeva – izjavio je art direktor Festivala GRAD Ibrahim Spahić.

Tokom festivala predviđena je i jedinstvena promocija Povelje Kulina bana kojom će se predstaviti značaj i vizionarstvo u ostvarivanju slobode kretanja ljudi, dostojanstvo i snaga države Bosne kroz povijest, građanstvo i gospodstvo, najavljeno je iz organizacije Festivala.