Crna hronika

Nesreća kod Šipova

Policajac poginuo, vozač ispao iz vozila i preživio

22/07/2019
Foto: Ilustracija

Suvozač kombija je ispao iz kombija i preživio, a vozač poginuo iznad naselja Šegrti na prilično nezgodnoj krivini gdje je prije par godina takođe bio udes sa smrtnim ishodom

Policajac Stevo Babić (1971.) iz Glamoča poginuo je jučer u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Jezero-Šipovo-Kupres, u mjestu Strojice.

Babić je bio suvozač u teretnom motornom vozilu marke “ford“, kojim je upravljao Branko Trivunović (1972.) iz mjesta Rudići, u općini Glamoč, saopćeno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Trivunović je prilikom sudara ispao iz kombija i preživio nesreću.

Drugi učesnik u saobraćajnoj nesreći je putničko motorno vozilo marke “land rover“ kojim je upravljao Mirko Kiza (1958.), iz mjesta Majdan, u općini Mrkonjić-Grad.

Uviđaj na mjestu saobraćajne nesreće obavila je dežurna tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Sanja Guzina, zajedno s policijskim službenicima Policijske stanice Šipovo.

Tužiteljica je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja na rasvjetljavanju svih okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog lica, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.