Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival ruskog filma večeras će biti otvoren u Bratuncu

1234154_beck1

U Domu kulture u Bratuncu večeras će biti otvoren Festival ruskog filma, koji ova ustanova organizuje drugi put, u saradnji sa Ambasadom Rusije u BiH. Na otvaranju manifestacije biće prikazan film “Sunčanica” Nikite Mihalkova.

Festival ruskog filma biće otvoren u 19.00 časova i trajaće do petka, 9. februara, a ulaz za projekcije odabranih filmova ruske bogate kinematografije je besplatan.

Druge festivalske večeri biće prikazan film Kima Družinina “28 panfilovaca”, a u srijedu, 7. februara, dječiji film “Tri junaka i šamahanska carica”.

Film “Neadekvatni ljudi” Romana Karimova na repertoaru je u četvrtak, 8. februara, a ovogodišnji Festival ruskog filma biće zatvoren u petak, 9. februara, kada će bratunačkoj publici biti prikazan film “Heroj”, autora Jurija Vasileva.

Prvi Festival ruskog filma u Bratuncu prošle godine je privukao veliku pažnju ljubitelja filmske umjetnosti i bioskopska sala svake festivalske večeri bila je prepuna.

“Očekujemo da će tako biti i ove godine i da će kulturna saradnja sa ruskom Ambasadom u BiH biti nastavljena”, rekao je Srni direktor bratunačkog Doma kulture Radovan Petković.

On je istakao da je, osim Festivala ruskog filma, prošle godine organizovano i veče ruskog folklora u Bratuncu.