Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

od 18. do 27. decembra

Film “Bosanski lonac” otvara ovogodišnji Mostar film festival

Na festivalu će kroz takmičarski dio programa biti prikazano ukupno šest filmova, a ulaz na sve projekcije je besplatan

Svečano otvaranje Mostar film festivala, 17. izdanja Festivala filmske glume, upriličit će se u ponedjeljak, 18. decembra u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u 20 sati.

Nakon toga, uslijedit će projekcija filma redatelja Pave Marinkovića ”Bosanski lonac”.

Radnja filma prati Faruka Šegu, neuspješnog bosanskog pisca kojem prijeti deportacija iz Austrije ako ne dokaže da je pridonio austrijskom kulturnom životu. Posljednja mu je prilika kazališna grupa koja može postaviti na scenu njegovu mladenačku dramu. Farukov nevoljki povratak u kazalište natjerat će ga da shvati što je uistinu važno u životu, priopćili su organizatori.

Na festivalu će kroz takmičarski dio programa biti prikazano ukupno šest filmova, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Festival će trajati do četvrtka, 21. decembra kada će stručni žiri najboljim glumačkim ostvarenjima dodijeliti tradicionalnu nagradu ”Stablo ljubavi”, navodi se u priopćenju.

Festival filmske glume mostarskoj će publici i ove godine predstaviti najbolja filmska ostvarenja, a program ovogodišnjeg festivala organizatori će predstaviti na konferenciji za medije koja će se održati u petak, 15. decembra u 12 sati u hotelu Mostar.