Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nikola pejaković

Glumac i muzičar iz BiH podržao Aleksandra Vučića, to ga je sada skupo koštalo

nikola pejaković
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Nikola Pejaković

Pejaković je bh. publici poznat po ulozi u filmu “Lepa sela lepo gore”, rođeni je Banjalučanin, a njegovi nacionalistički stavovi često su izazivali žestoke reakcije

Koncert grupe “Kolja i Grobovlasnici”, koji je trebalo da bude održan 20. decembra u Beogradu u MTS dvorani, nažalost neće biti realizovan iz tehničkih razloga, objavila je ranije promoterska kuća Long Play. A potom se oglasio i pijanista tog benda Ivan Aleksijević Pančevac navodeći da “Grobovlasnici” više ne postoje zbog odluke Kolje da podrži SNS, prenosi Headliner.

U komentarima na vijest da je otkazan koncert Kolje i “Grobovlasnika”, na FB stranici Headlinera, oglasio se i pijanista Ivan Aleksijević Pančevac, član pomenutog sastava.

On je u komentaru potvrdio da “Grobovlasnici” nemaju nikakve veze s ličnim odlukama Nikole Pejakovića Kolje i da zbog tih odluka “Grobovlasnici” više ne postoje.

“Grobovlasnici sa tim nemaju veze, to je na žalost njegova odluka zbog koje taj bend više ne postoji, jer članovi benda ne žele da budu dio njegovog političkog angažmana, i sve što mogu da kažem je da osjećam veliko razočarenje, bijes i tugu”, napisao je Aleksijević.

“Grobovlasnike” su činili Nikola Pejaković Kolja – vokal, gitare; Vojislav Aralica – gitare, bas gitara, prateći vokal; Ivan Aleksijević – hammond orgulje, klavir, prateći vokal; Sebastijan Kerekeš Seba – bubnjevi, prateći vokal; Kristijan Mlačak – tenor saksofon, prateći vokal i Nemanja Banović – truba, prateći vokal.

Rođen u BiH

Pejaković je bh. publici poznat po ulozi u filmu “Lepa sela lepo gore”, rođeni je Banjalučanin, a njegovi nacionalistički stavovi često su izazivali žestoke reakcije.

Kao kolumnista Glasa Srpske je pisao o miješanim brakovima nazivajući ih nacističkim proizvodima komunista. Kolja je ljude rođene u miješanim brakovima (miješanih u smislu nacije) nazivao “miješano meso”i to argumentirao nevjerojatnim tezama prepunim govora mržnje. Pejaković je nedavno u jednom gostovanju izjavio i kako voli “novu Banjaluku” i kako se nikada ne bi vratio u nju da je ostala ona stara.