Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bugojno

Horoljupci na manifestaciji “Radost Evrope” u Beogradu

hor-tuzla

Odlazak horoljubaca u Beograd podržali su potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a, preduzeće IMB komerc i HKD “Napredak“ Bugojno.

Djevojčice i dječaci okupljeni u skupinu “Horoljupci“ Vokalnog ansambla Bugojno sudjeluju u programu 50. međunarodnog susreta djece Evrope – “Radost Evrope“ od 2. do 5. oktobra u Beogradu.

-Naši horoljupci su u proteklom periodu ostvarili fantastične rezultate, te smo prepoznati kao hor s visokim standardima. Pozvani smo da budemo jedini predstavnici BiH i da svojim učešćem uveličamo veliki jubilej – pola stoljeća ove značajne manifestacije dječijeg stvaralaštva – kazala je voditeljica Vokalnog ansambla Bugojno Samira Merdžanić.

Ističe da je suština manifestacije druženje, uspostavljanje trajnih prijateljskih veza i upoznavanje drugih kultura, te da u njenom programu ove godine nastupaju djeca iz 22 države.

-Predstavit ćemo se pjesmama ‘Mi smo djeca vesela’ autora Sajida Jusića, narodnom pjesmom iz Belgije ‘Nek svud’ ljubav sja’ za koju sam uradila aranžman i tradicionalnom pjesmom iz Afrike ‘Siyahamba’. Na gala koncertu u Sava centru, izvest ćemo pjesmu ‘Ljubav nek’ združi’ autora Alena Ruvića – istaknula je.

Dodaje da su odlazak horoljubaca u Beograd podržali potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a, preduzeće IMB komerc i HKD “Napredak“ Bugojno.