Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrom i pjesmom folklorista počelo „Bugojansko proljeće“

bugojansko_proljece

Koncertom Gradskog folklornog ansambla „Bugojno“ u Pozorišnoj sali Kulturno-sportskog centra u tome gradu, počelo je 20. po redu “Bugojansko proljeće”.

Ceremoniji otvaranja manifestacije prethodio je defile učesnika kroz grad, a na značaj njenog održavanja ukazao je direktor ove javne ustanove Mirza Idrizović.

– I ovogodišnje „Bugojansko proljeće“ obilovat će kvalitetnim programom, u kojem svako može pronaći nešto za sebe. Mislim da je ovo najznačajniji kulturni događaj u Bugojnu, ako se uzme u obzir koliko mladih ljudi prodefiluje kroz Kulturno-sportski centar – kazao je.

On je zahvalio svima koji pomažu rad KSC-a Bugojno, istakavši posebno doprinos Općine Bugojno i potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović.

Riječima kako s „Bugojanskim proljećem“ počinje i obilježavanje 20. maja, Dana općine Bugojno, manifestaciju je otvorio bugojanski načelnik Hasan Ajkunić.

On je pozvao građane Bugojna da prate i uživaju u predstojećim kulturnim sadržajima, koji će biti realizirani u organizaciji Kulturno-sportskog centra.