Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U izdanju Planjaxa

Iz štampe izašla najnovija knjiga proze “Randes na Vilsonovom” Dževada Kučukalića

Randes na Vilsonovom dzevad kucukalic

Radio-televizijske i javne promocije zbirke priča “Radnes na Vilsonovom” odvijat će se u narednom periodu

Bosanskohercegovački pisac i bivši urednik Radiotelevizije Federacije Bosne i Hercegovine Dževad Kučukalić objavio je najnoviju knjigu proze “Randes na Vilsonovom”. Knjigu je izdao i štampao tešanjski PLANJAX-a povodom oktobra – mjeseca knjige.

Riječ je autoru koji je nekoliko decenija poznat publici i široj javnosti kao novelist, pripovjedač, ali i pjesnik, humorista, autor TV dokumentarnih filmova i radio-novela.

Najnovija knjiga proze Dževada Kučukalića “Randes na Vilsonovom” proslijeđena je u biblioteke i stjecišta kulture, a može se naručiti i kod autora. Radio-televizijske i javne promocije zbirke priča “Radnes na Vilsonovom” odvijat će se u narednom periodu.

Dževad Kučukalić, po edukaciji magistar novinarstva zagrebačkog univerziteta, do sada je objavio “Provincijske suze i biljuri”, “Ognjena zemlja”, “Vjenčanje u Kijevu”, “Dani bosanske nade (kolumne)”, “Istanbulska narukvica” i “Vrelo ljeto u Vienni”.

Autor, koji piše i humoreske, u zajedničkoj knjizi članova Udruženja bosanskih umjetnika “Miris izgorjelog papira” bio je značajno zastupljen sa više pjesama, novela i humoreski. U još sedam zajedničkih zbirki sa ostalim autorima, objavio je također veći broj priča.

U stotinjak objavljenih i ukupno 120 napisanih priča, tematike su bile različite: ratne, ljubavne, socijalne, dječje i humoristične, saopćeno je.