Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

do 30. juna

Još sedam dana do kraja konkursa za Nagradu Milan Mladenović

milan mladenovic

Ukoliko žiri ocijeni da nema prijavljenih djela sa vrijednostima koje podrazumijeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodijeliti

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića otvoren je do 30. juna a trenutno se prijavilo preko 100 autora i bendova. Ove godine a dobitnika druge po redu nagrade odabraće žiri u sastavu Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi. Svi detalji o pravilima dodele nagrade i konkursu nalaze se na sajtu www.milanmladenovic.com

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika, sa muzičkim dijelom sa riječima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

Djela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30.06.2019. godine i 30.06.2020. godine. Objavljenim djelima će se smatrati ona koja su od strane autora ili drugog lica sa njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dvije platforme digitalne distribucije (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slično).

Prijave djela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko internet stranice Zadužbine www.milanmladenovic.com, između 01. i 30.06.2020.

Novčani iznos nagrade je 2000 EUR.

Ukoliko žiri ocijeni da nema prijavljenih djela sa vrijednostima koje podrazumijeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodijeliti.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene umjetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića. Nagrada se dodjeljuje svake godine na dan Mladenovićevog rođenja, 21. septembra, za muzičko djelo sa riječima, od izuzetne umjetničke vrijednosti.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodijeljena 2019. godine, je bend Artan Lili.