Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Herzegovina Lodges

Kabilov “Beskućnik” otvara ovogodišnji Habitat Culture Fest na Boračkom jezeru

habitat culture fest

Biće prikazan i dokumentarni film preminulog bh. redatelja i fotografa Dinne Kasala pod nazivom ”Sjećanje na gospodina Lazu”

Promocijom knjige Namika Kabila ”Beskućnik” u subotu, 6. jula, u 20 sati počet će 3. izdanje Habitat Culture Festa na Boračkom jezeru. Moderator događaja je Nino Šarac, a ova promocija kao i ostali sadržaji Festivala biće održani na lokaciji Herzegovina Lodges.

Već u nedjelju, 7. jula, organizatori su pripremili nekoliko događaja koji će odvijati tokom cijelog dana. Tako će u okviru dijela Festivala pod nazivom ”Knjiga za doručak”, u nedjelju u 10 sati biti promovisana knjiga Refika Hodžića pod nazivom ”Polaroid kauboj”. Nakon toga u 18 sati planirano je održavanje okruglog stola pod nazivom ”Should I stay, or should I go”. Okrugli stol će tematizirati pitanja odlaska mladih iz BiH u inostranstvo, a učesnici su: Demir Mahmutćehajić, Refik Hodžić, Nerma Smajić i Dražen Galić Škodra.

Nakon promocije knjige i okruglog stola, 7. jula u 20:30 sati biće prikazan dokumentarni film preminulog bh. redatelja i fotografa Dinne Kasala pod nazivom ”Sjećanje na gospodina Lazu”. Prikazivanje filma je dio hommagea koji je ove godine posvećen Kasalu na Habitat Culture Festivalu.

”Ovo je samo početak. Jedna cijela večer biće posvećena Kasalu. Govoriti će ljudi koji su ga dobro poznavali i radili s njim”, saopštili su organizatori.

Podsjećamo, Habitat Culture Fest je nastao kao nastavak manifestacije ”Kulturno ljeto” za koju su zaslužni istinski zaljubljenici u umjetnost i kulturu, Elmir i Goranka Prevljak, te pjesnik Goran Sarić. Želeći napraviti nešto više i sadržajnije, odlučili su prije tri godine pokrenuti Habitat Culture Fest.

Datumi otvaranja Habitat Culture Fest-a su fiksni, a sve ostalo je, kako napominju organizatori – vrlo fleksibilno, jer će datumi održavanja događaja biti objavljivani naknadno.

Habitat Culture Fest traje do septembra, a tokom dva mjeseca pred nama planirano je održavanje izložbi, književnih večeri i prikazivanje filmova.

Sve detalje o planiranim događajima možete pratiti putem službene Facebook stranice Habitat Culture Fest.