Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Komična opera „Telefon“ večeras na pozorišnom trgu Susan Sontag

Foto: NPS

U ovoj komičnoj operi u jednom činu igraju prvakinja Opere NPS Aida Čorbadžić i Erol Ramadanović, te članovi baletnog ansambla NPS

Komična opera u jednom činu „Telefon“, rađena na muziku Giana Carla Menottija, u režijskoj postavci Aleksandra Nikolića, bit će izvedena na pozorišnom trgu Susan Sontag u petak, 7. jula sa početkom u 21:00 sat.

U ovoj komičnoj operi u jednom činu igraju prvakinja Opere NPS Aida Čorbadžić i Erol Ramadanović, te članovi baletnog ansambla NPS.

Predstava će biti izvedena uz klavirsku pratnju Fuada Šetića.

Ulaz na sve događaje u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2023!“ je potpuno besplatan.

Napomena: U slučaju vremenskih neprilika organizator zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.