Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival komedije

Male liske Marku Torjancu i Nataliji Đorđević

Foto: Narodno pozorište Mostar
Predstava "Tko je ovdje lud" Kazališta Planet Art iz Zagreba

Na programu festivala danas je predstava „Covid ljubav“, po motivima teksta „Neobična pošiljka“ Luke Đakomocija, u režiji Željka Kasapa, nastala u produkciji Pozorišta „Prijedor“

U konkurenciji Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ u utorak navečer odigrana je predstava „Tko je ovdje lud“, autora D. R. Sandersona, u režiji Marka Torjanca, nastala u produkciji Kazališta Planet Art iz Zagreba.

Publika je višeminutnim pljeskom nagradila sjajnu glumačku igru Marka Torjanca i Natalije Đorđević, kojima je Stručni žiri dodijelio Malu lisku za najboljeg glumca i glumicu večeri, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

-Zaista se u Mostaru osjećamo dobrodošlo i kako nam je ovo drugi dolazak na festival ‘Mostarska liska’ mogu reći da smo imali osjećaj kao da dolazimo prijateljima. Cijela ekipa se veselila dolasku, gostovanju i predstavi u Mostaru što mislim da najviše govori o tome – istaknuo je Torjanac.

Smatra da je mostarska publika odlična jer prepoznaje i razumije pozorište te je istaknuo da je lijepo iskustvo igrati u ovome gradu.

-Velika je stvar, kako smo svi zatvoreni u svoje sredine, kada dođete na jedan festival koji je međunarodni, gdje učestvuju predstave iz više zemalja, kada je predstava prepoznata i kada se tu dokaže te mislim da je svakome ko je dobio Malu lisku puno znači – naglasio je Torjanac.

Natalija Đorđević dodala je da su sa scene u ovoj predstavi pokušali pružiti puno ljubavi, nade, dobrote i da nije sve tako apokaliptično kao što se prikazuje.

-Jako sam sretna. Obožavam Mostar. Divna publika. Ovdje se osjećaju tako dobre vibracije i u gradu i uopće u pozorištu. Osjećam se da su ljudi stvarno navikli dolaziti i da znaju nekako prepoznati dobro – zaključila je Đorđević.

Na programu festivala danas je predstava „Covid ljubav“, po motivima teksta „Neobična pošiljka“ Luke Đakomocija, u režiji Željka Kasapa, nastala u produkciji Pozorišta „Prijedor“.