Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Minja Subota u Srebrenici: Pjevajući moje pjesme djeca sretnije odrastaju

minja_subota

Narodna biblioteka Srebrenica upriličila je u Prvoj osnovnoj školi u tom gradu, u okviru manifestacije “Dani Srebrenice 2017“, izvedbu predstave “Deca su ukras sveta“, čiji je autor popularni kompozitor i TV autor Minja Subota.

Subota je ovom prilikom kazao kako je vidio da djeca pjevaju njegove pjesme te im poručuje da pjevajući njegove pjesme sretnije odrastaju.

– Ne sjećam se da sam bio ovdje, jer bih se ipak sjećao prostora i svega. Drago mi je što sam došao da upoznam ljude i djecu, da se više približimo jedni drugima. Nadam se da će ovo biti jedan lijep događaj, jedan mali muzički praznik da otpjevamo zajedno pjesme uz koje oni rastu, a koje sam komponovao – izjavio je Subota za Fenu.

Kompozitor, muzičar, fotograf i nezaboravni voditelj i autor zabavnih i dječijih emisija, prije posjete Srebrenici, bio je u Sarajevu poseban gost 15. festivala dječije pjesme “Lino-Fest 2017” 27. maja u Domu mladih.

Komponiranje dječijih pjesama i emisija “Muzički tobogan”, koja se emitirala od 1980. do 1998. godine, obilježili su njegovu karijeru i život, a neke dječije pjesme Minje Subote postale su antologijske, poput hita “Deca su ukras sveta”.