Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naša stranka poziva Čovića da inicira otkazivanje koncerta u Mostaru

BiH

Obilježena 23. obljetnica zločina nad hrvatskim civilima u Grabovici

Naša stranka pozvala je člana Predsjedništva BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragana Čovića da inicira otkazivanje koncerta podrške haškim osuđenicima na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru.

– Nakon što je u bh. javnosti osuđeno pokretanje koncerta podrške osuđenicima za ratne zločine pred ICTY-jem, te nakon što je sada i delegacija Evropske komisije dala nedvosmislen stav da organizovanje takvog koncerta nije u skladu s evropskim vrijednostima Čović je obavezan da uputi inicijativu za otkazivanje ovog koncerta. Sama činjenica da su HDZ i HNS pružili punu podršku ovoj manifestaciji, a da je Evropska komisija iznijela jasan stav protiv nje, potvrđuje ono što smo više puta isticali – HDZ ne promoviše evropske vrijednosti – poručili su iz Naše stranke.

Naša stranka dodaje “da je ovo prilika da Čović pokaže da li ima afiniteta prema evropskim vrijednostima navodeći da „svi građani BiH uključujući i bh. hrvate zaslužuju evropsku budućnost, koja će biti u znaku civilizacijskih vrijednosti”, navodi se u saopćenju Naše stranke.