Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"mostarsko ljeto"

“Mostarski tamburaši” upriličili nezaboravan koncert, uživali i turisti

Foto: Mostarsko ljeto

Da je publika istinski uživala govori i činjenica da su po završetku koncerta vraćali ansambl na bis te ih nagradili višeminutnim aplauzom

„Mostarski tamburaši“ su u nedjelju u okviru međunarodne kulturne manifestacije „Mostarsko ljeto“ održali koncert u kojem su uživali brojni turisti, te građani i građanke Mostara.

Koncert je upriličen u jednoj od najprometnijih ulica grada na Neretvi, u Ulici braće Fejića, što je dalo dodatnu zanimljivost ovom događaju, priopćili su organizatori.

-U dogovoru s direktorom Centra za kulturu Mostar Senadom Suljićem odlučili smo da ne pravimo standardni koncert, nego da izađemo među narod na ulicu, što predstavlja i jednu novost na ‘Mostarskom ljetu’ – istaknuo je član „Mostarskih tamburaša“ Azer Sandžaktar Bijedić.

U gotovo dva sata trajanja koncerta i više od 30 izvedenih muzičkih numera pjevalo se, plesalo i veselilo.

-Prvi put sam u Mostaru i izuzetno mi je drago da imam priliku prisustvovati večerašnjem koncertu ‘Mostarskih tamburaša’. Oduševljeni smo, kako repertoarom, tako i njihovom izvedbom – naglasila je Silvana iz Bačke Palanke u Srbiji.

Da je publika istinski uživala govori i činjenica da su po završetku koncerta vraćali ansambl na bis te ih nagradili višeminutnim aplauzom.

Manifestacija „Mostarsko ljeto“ nastavlja se večeras promocijom knjige „Sevdalinka“, autora Muhameda Žere, koja će se održati večeras s početkom u 20 sati u Centru za kulturu Mostar.