Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

portugal

Muzičkoj akademiji zlatna i bronzana medalja sa Svjetskog trofeja harmonike

muzicka akademija1411

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu je prvi put imala svog delegata na takmičenju, dok je profesorica Belma Šarančić Nahodović predstavljala Bosnu i Hercegovinu kao član žirija u prestižnoj kategoriji Senior Classique

Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu Azmir Halilović, Danijel Lovrić i Asmir Hamzić u klasi profesorice Belme Šarančić Nahodović učestvovali su na 69. Svjetskom trofeju harmonike, koji je ove godine održan u Loule-u, Portugal od 3. do 10. novembra, saopćila je Muzička akademija Sarajevo.

Takmičeći se kao “Trio Inat” u kategoriji Senior Chamber Classique sa kamernim sastavima iz Rusije, Ukrajine, Kine, Poljske i Hrvatske, studenti su osvojili treće mjesto i pehar.

Student Azmir Halilović je odnio pobjedu u kategoriji Accordion Singer. Ocjenjivao ih je petnaestočlani žiri svjetskih eminentnih pedagoga i izvođača.

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu je prvi put imala svog delegata na takmičenju, dok je profesorica Belma Šarančić Nahodović predstavljala Bosnu i Hercegovinu kao član žirija u prestižnoj kategoriji Senior Classique.