Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Široki Brijeg

Na izložbi “Posavski umjetnički likovni simpozij 2022” predstavit će se sedam umjetnika

Posavski umjetnički likovni simpozij
Foto: Plakat

Svoje radove će izložiti Ivan Bogović, Borislav Božić, Goran Kujundžić, Josip Mijić, Renata Papišta, Jasmina Runje i Marko Šošić

Izložba “Posavski umjetnički likovni simpozij 2022.” upriličit će se 12. septembra u 19 sati U Franjevačkom muzeju i galeriji u Širokom Brijegu.

Ovogodišnji simpozij, četvrti u nizu, odlikuje se sudjelovanjem umjetnika raznih stilova, područja interesa, generacija i osobnosti koji su kreativnim angažmanom doprinijeli zajednici Otvorene Kuće, Garevca i Bosanske Posavine.

Svoje radove će izložiti Ivan Bogović, Borislav Božić, Goran Kujundžić, Josip Mijić, Renata Papišta, Jasmina Runje i Marko Šošić.

Izložba ostaje otvorena do 3. oktobra.

Inače, voditeljica Napretkove zaklade ”Otvorena kuća” Slavica Mijić Lukač i Ante Kajinić, profesor i akademski slikar su 2018. godine pokrenuli projekt Posavski umjetnički likovni simpozij (PULS) u Garevcu.

Iako je PULS-ov cilj promocija kulture te revitalizacija Bosanske Posavine, ovaj projekt ne postiže samo tu, već unaprijed određenu, temeljnu ideju. Koliko uz samu revitalizaciju ovoga područja ovaj projekt ispunjava i duše umjetnika, jasno pokazuje činjenica da se mnogi od njih vraćaju raditi u predivnoj Otvorenoj kući godinu za godinom, saopćeno je iz Franjevačkog muzeja i Galerije Široki Brijeg.