Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Na repertoaru NPM-a u petak predstava “Alfa Beta”

alfa

Predstava “Alfa Beta” se bavi bračnim odnosima, odnosima u obitelji uopćeno propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i što sa sobom kroz vrijeme brak nosi

Na Velikoj sceni NPM-a u petak, 22. listopada, na rasporedu je predstava “Alfa Beta” autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića s početkom u 20 sati, najavili su iz mostarskog pozorišta.

U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

Koja je svrha i smisao braka? Što brak sa sobom kroz vrijeme nosi? Koliko ostajemo svoji? Kako nas brak oblikuje? Jesu li su naša očekivanja prevarena? Osjećamo li u svim bračnim i životnim fazama onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i što je to? Neka su od pitanja koja se prožimaju kroz predstavu “Alfa Beta”.

Predstava “Alfa Beta” se bavi bračnim odnosima, odnosima u obitelji uopćeno propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i što sa sobom kroz vrijeme brak nosi.

Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote.

Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje jesu li su naša očekivanja prevarena.