Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U režiji Oručevića

U petak “Alfa Beta” u Narodnom pozorištu Mostar

alfa beta narodno pozoriste mostar
Foto: Narodno pozorište Mostar

Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote

Predstava „Alfa Beta“ autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića, bit će izvedena na maloj sceni „Studio 64“ Narodnog pozorišta u Mostaru, u petak, 22.03., sa početkom u 20 sati.

„Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi. Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote.

Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena. Koja je svrha i smisao braka? Šta brak sa sobom kroz vrijeme nosi? Koliko ostajemo svoji? Kako nas brak oblikuje? Da li su naša očekivanja prevarena? Da li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i šta je to? Neka su od pitanja koja se prožimaju kroz predstavu “Alfa Beta“.

U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

Cijena ulaznice iznosi deset KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere pet KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 do 14 sati, na dan igranja predstave od 10:30 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.