Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jajce

Na Šopovim danima sat književnosti i predstavljanje knjige “Lament”

sopovi dani

Zatvaranje manifestacije planirano je za petak, 15. oktobra , koncertom klasične muzike Napretkovog trija “Musica salinea” iz Tuzle, koji će se održati u Domu kulture Jajce u 19 sati,

“Šopovi dani na Plivi”, manifestacija koja se tradicionalno održava u Jajcu u čast pjesniku Nikoli Šopu, nastavljaju sa svojim programom 12. i 13. listopada.

Sat književnosti pod nazivom “Tajanstveno prelo” održat će se u utorak u Domu kulture Jajce u 19 sati, dok je za srijedu planirano predstavljanje knjige “Lament” autora Milija Tire, u rodnoj kući Nikole Šopa u 20 sati.

U okviru jubilarnih, 20. Šopovih dana na Plivi u subotu je u organizaciji HKD Napredak podružnice Jajce održan okrugli stol “Život i djelo Nikole Šopa”, nakon čega je položeno cvijeće na Šopovu spomen bistu ispred njegove rodne kuće.

Zatvaranje manifestacije planirano je za petak, 15. oktobra , koncertom klasične muzike Napretkovog trija “Musica salinea” iz Tuzle, koji će se održati u Domu kulture Jajce u 19 sati, saopćeno je iz HKD Napredak Jajce.