Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

široki brijeg

Napretkova izložba fotografija “Stećci – svjetska baština UNESCO-a”

l_a514929b786d50f78bcb0f444bb97ba8

Ovaj projekt, kojeg je osmislio i priredio dopredsjednik HKD-a Napredak Miroslav Landeka, afirmira internacionalnu i prekograničnu suradnju, kulturnu povezanost, promovira zajedničku kulturnu baštinu, te ima za cilj osnažiti i potaknuti daljnju zajedničku suradnju i kao takav dobio je i potporu Federalnog ministarstva kulture i sporta

Izložba “Stećci – svjetska baština UNESCO-a”, na kojoj će se prezentirati umjetničke fotografije stećaka s lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a na području BiH i Hrvatske, bit će otvorena u petak, 28. aprila, u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg s početkom u 19 sati.

Sve fotografije upotpunjene su detaljnim tekstualnim objašnjenjima na hrvatskom i engleskom jeziku, uključujući opis područja na kojem je stećak fotografiran, te pojedinosti o samom spomeniku, saopćeno je iz Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Glavna podružnica Mostar.

Ovaj projekt, kojeg je osmislio i priredio dopredsjednik HKD-a Napredak Miroslav Landeka, afirmira internacionalnu i prekograničnu suradnju, kulturnu povezanost, promovira zajedničku kulturnu baštinu, te ima za cilj osnažiti i potaknuti daljnju zajedničku suradnju i kao takav dobio je i potporu Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Uz predsjednicu HKD Napredak Široki Brijeg Marijanu Pažin Ivešić, na otvorenju izložbe govorit će i član mostarskog Napretka, povjesničar i arheolog Ante Vujnović.

Događaj organiziraju HKD Napredak Široki Brijeg i HKD Napredak Mostar, a glavni cilj izložbe je predstavljanje stećaka širokobriješkoj publici i svima koji cijene ovo kulturno bogatstvo koje je prepoznato i od UNESCO-a.