Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dom oružanih snaga

“No Borders Orchestra” na koncertu u Sarajevu

No_Borders_Orchestra

Sarajevska publika je slušala kompozicije: Johna Adamsa, Maxa Richtera, Richarda Straussa i hrvatskog kompozitora Ivana Božičevića

U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu sinoć je upriličen koncert “No Borders Orchestra” kada je na dva sata ispunio ton klasične i savremene muzike, pun energije, šarma i utisaka.

No Borders Orchestra je simfonijski orkestar koji čine profesionalni muzičari iz svih država bivše Jugoslavije, koji svojim koncertima žele promovirati ideale pomirenja i kreativne saradnje. Prevazići nacionalne razlike radi općeg dobra i ujediniti ljude s prostora Balkana.

Sarajevska publika je slušala kompozicije: Johna Adamsa, Maxa Richtera, Richarda Straussa i hrvatskog kompozitora Ivana Božičevića.

– Samim nazivom turneje želimo poručiti da normalnost koju smo živjeli prije pandemije nije bila normalna i da ne bismo trebali težiti povratku u takav svijet. Živimo u vremenu ekološke katastrofe, velikih socijalnih razlika, hiperprodukcije i hiperkonzumerizma i potrebna nam je promjena na bolje – kazao je dirigent i umjetnički direktor ansambla Premil Petrović.

“No Borders Orchestra” nakon koncerata u Rijeci, Zagrebu i Sarajevu nastavit će ka Novom Sadu, Mariboru i Novoj Gorici u okviru turneje “No Return to Normality”.