Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

22. decembra

Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole Brčko

muzicka skola brcko (1)

U završnoj izradi je i monografija 70 godina Muzičke škole u Brčkom na kojoj je radio istaknuti profesor povijesti muzike s Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, van. prof. dr. Miradet Zulić” a njena promocija se očekuje uskoro

Učenici Osnovne muzičke škole Brčko tradicionalno pred kraj školske godine organiziraju Novogodišnji koncert te i ove godine oni najspremniji učenici sa svih šest odsjeka; flauta, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje, klavir nastupit će u velikoj sali te škole 22. decembra u 17 sati.

Bit će ovo prilika da se predstave učenici sa svojim izuzetnim umjetničkim djelima koje su pripremili sa svojim nastavnicima, a brojna od tih djela će izvesti i na takmičenjima kako u Bosni i Hercegovini tako i van granica naše države.

Na koncertu će moći prisustvovati roditelji učenika koji nastupaju, a svi oni koji ne mogu osiguran je uživo prenos preko livestreama na Facebook stranici “Muzička škola Brčko”.

“Osnovna muzička škola pokretač i generator je svih muzičkih događanja u našem gradu, a pored toga što je obrazovna ustanova ona je ujedno i ustanova od društvenog značaja za Brčko distrikt već 71 godinu bez prekida, nagrađen brojnim priznanjima. Uz pomoć Odjeljenja za obrazovanje u proteklih dvije godine s nešto više od 100 učenika, škola je svoje kapacitete proširila na 209 učenika koji pohađaju školu i svake godine je veliki interes za upis djece jer nastavnici i menadžment Osnovne muzičke škole stvaraju jako dobar ‘temelj’ za sve one koji bi nastavili svoje formalno obrazovanje”, istaknuo je direktor škole magistar muzičkih umjetnosti Jasmin Hasić.

U završnoj izradi je i monografija 70 godina Muzičke škole u Brčkom na kojoj je radio istaknuti profesor povijesti muzike s Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, van. prof. dr. Miradet Zulić” a njena promocija se očekuje uskoro, priopćeno je iz Menadžmenta Osnovne muzičke škole Brčko.