Globus

Tragedija u Italiji

Srušile se tri zgrade, eksploziju najvjerovatnije izazvao lift

12/12/2021

Novinska agencija ANSA citirala je civilnu zaštitu koja je rekla da su među nestalima dvoje djece i trudnica koja bi trebala roditi u srijedu

Najmanje je jedna osoba poginula nakon što je istjecanje metana izazvalo eksploziju u kojoj je urušeno više zgrada na Siciliji, rekle su jutros italijanske hitne službe.

Iz ruševina je izvučeno tijelo, dvije žene su spašene, a osmero ljudi vodi se kao nestali, rekla je sicilijska civilna zaštita (DRPC Sicilija) u nedjelju nešto prije 5 sati ujutro.

“Veći broj zgrada urušio se nakon eksplozije u subotu oko 20:30 u Ravanusi, oko 110 kilometara jugoistočno od Palerma”, rekao je DRPC.

Prema novinskoj agenciji ANSI, tri zgrade su se srušile, a još tri su oštećene.

ANSA je citirala vatrogasce da je curenje plina bilo “vrlo značajno” i da je počelo ispod zemlje.

“Eksploziju je možda izazvala aktivacija lifta”, rekao je agenciji Giuseppe Merendino iz vatrogasne brigade Agrigento.

“Sljedećih dana dalje ćemo istražiti, no sigurno je da je takva eksplozija izniman događaj”, objasnio je.

Iz zgrade je spašena žena. Pretrpjela je manje ozljede i odvezena je u bolnicu, gdje su joj ustanovljeni prijelomi, rekla je hitna služba.

Druga žena, koja je rekla da joj je sestra, izvučena je iz ruševina nekoliko sati kasnije, rekao je Salvo Cocina, komandant DRPC Sicilia.

Novinska agencija ANSA citirala je civilnu zaštitu koja je rekla da su među nestalima dvoje djece i trudnica koja bi trebala roditi u srijedu.

Na mjestu nesreće su civilna zaštita, vatrogasci i potražni psi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.