Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Novom postavkom i besplatnim ulazom Muzej ratnog djetinjstva obilježava rođendan

Muzej ratnog djetinjstva
Foto: Muzej ratnog djetinjstva

Ulaz za sve posjetitelje od 22. do 29. februara će biti besplatan. Iz Muzeja pozivaju sve da pogledaju neke od eksponata i priča iz kolekcije koje do sada nisu izlagali u Sarajevu

Muzej ratnog djetinjstva (MRD) će 27. februara u Domu mladih predstavljanjem aktivnosti i rezultata koji su obilježili 2023. godinu, proslaviti sedmi rođendan.

S njima će biti i saradnice Muzeja ratnog djetinjstva iz Palestine i Ukrajine, Haneen Jadallah i Oleksandra Dmytrenko koji će govoriti o svojim iskustvima u radu sa djecom čije je djetinjstvo obilježio rat.

Partnerima, gostima i prijateljima obratit će se i predstavnici Muzeja, ali i neki od partnera i učesnika u aktivnostima.

Ulaz za sve posjetitelje od 22. do 29. februara će biti besplatan. Iz Muzeja pozivaju sve da pogledaju neke od eksponata i priča iz kolekcije koje do sada nisu izlagali u Sarajevu.

-Osim toga, moći ćete testirati i novu interaktivnu instalaciju u MRD koja će vas vratiti u vaše djetinjstvo. I ovaj put ćemo tokom rođendanske sedmice organizovati vođene ture za slijepe i slabovidne osobe – istakli su iz Muzeja.

Pored toga, edukatorice za djecu i mlade će svakog dana od 22. do 29. februara voditi zakazane međugeneracijske ture pod nazivom “Kroz Muzej sa Bubamarama i Kolibrićima”.

-Rođendan ćemo obilježiti i kreativno-edukativnim radionicama namijenjenim za različite uzraste. Tri radionice će biti otvorene za javnost – saopćeno je iz Muzeja ratnog djetinjstva.