Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sff

Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team

sff mladi

Program će ugostiti 25 mladih učesnika kako bi formirali Western Balkans Youth Team za koji treba ispunjavati određene kriterije

Sarajevo Film Festival i Friedrich Ebert Stiftung Dijalog Jugoistočne Evrope u saradnji sa Forumom Civil Peace Service – forum ZFD i USAID-ovim projektom PRO-Budućnost, organizuju program “U očima mladih: Western Balkans Youth Team” koji će okupiti mlade sa zapadnog Balkana kako bi prisustvovali Sarajevo Film Festivalu i njegovom programu „Suočavanje s prošlošću“ te ispričali priču o interkulturalnom dijalogu, saradnji mladih, raznolikosti i izgradnji mira.

Sarajevo Film Festival želi pružiti priliku mladima sa zapadnog Balkana da posjete Sarajevo, upoznaju svoje vršnjake, otkriju, gledaju i uče o našim zajednicama i drugima kroz filmove, diskusije, ali i kroz šetnje Sarajevom u festivalskim danima.

Tim mladih zapadnog Balkana će prisustvovati filmskim projekcijama na Sarajevo Film Festivalu u okviru programa „Suočavanje s prošlošću”, ali i učestvovati u panel diskusijama s filmskim stvaraocima i imati priliku kreirati sadržaj za društvene mreže kako bi predstavili svoje iskustvo i percepciju historije, narativa, aktivizma mladih, Sarajeva, filmskog festivala, dijaloga i umrežavanja.

Zajednički projekt je sinergija važnih i cijenjenih partnera u Bosni i Hercegovini koji ima za cilj stvoriti prilike za mlade sa Zapadnog Balkana da budu mobilni, kreativni i uključeni s obzirom da su oni pokretači kako za bolju regiju, tako i za interkulturalnu zajednicu.

Program će ugostiti 25 mladih učesnika kako bi formirali Western Balkans Youth Team za koji treba ispunjavati određene kriterije, koji su, između ostalih, da su stanovnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije, da su starosne dobi od  18 do 25 godina, da su motivisani da učestvuju u cijelom projektu i doprinesu timskom radu, te da pišu priče za stranicu „Suočavanje s prošlošću” i kreiraju sadržaj za platforme društvenih mreža.

Troškove putovanja i smještaja učesnika snosi organizator, a zainteresovani kandidati se trebaju prijaviti do 1. jula 2024. godine, saopćeno je iz Sarajevo Film Festivala. 

sff