Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorena izložba ‘Antički teatar’ na Festivalu bh. drame

anticki_teatar

Multimedijalna izložba “Antički teatar“ kustosica Emine Čalije i Tijane Križanović otvorena je sinoć u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici u okviru 16. Festivala bh. drame i autorskog teatra.

Izložbu je otvorio teatrolog i selektor Festivala Nedžad Fejzić, a otvaranje su muzičkim izvedbama uveličali učenice i učenici Srednje muzičke škole iz Zenice.

Organizirana je u saradnji s Naučnim arheološkim društvom i, kako je rečeno, od izuzetnog je značaja za ljubitelje teatra, antičke književnosti i za učenike svih uzrasta, kao dobar materijal za nova saznanja, ali i otvaranje novih područja zanimanja.

Izložba će biti otvorena do 14. maja.

U Bosanskom narodnom pozorištu, u okviru Pratećeg programa festivala, bit će upriličeno predstavljanje časopisa za književnost i kulturu “Život“. Učesnici ovog predstavljanja će biti Jasmin Agić, Nedžad Fejzić i Almir Bašović.

O okviru Takmičarskog programa bit izvedene dvije predstave Beogradskog dramskog pozorišta “Berlinski zid“ i “Moje dete“, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću BNP Zenica.