Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba grafičkih listova studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu

Foto: ALU

Postavka je nastala pod mentorstvom vizualnog umjetnika i stručnog saradnika na Odsjeku za grafiku Denisa Haračića

U okviru završnice XXXV Sarajevskog sajma knjige sinoć je u Historijskom muzeju BiH otvorena izložba grafičkih listova studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Publici su predstavljeni radovi 12 autora te je, prema riječima šefa Odsjeka za grafiku Danisa Lana Fejzića, prikazan presjek rada mladih grafičara u Sarajevu.

Odsjek grafike baštini iznimno uspješnu tradiciju, a već 50 godina zauzima bitnu poziciju unutar likovne edukacije. Shodno tome, predstavlja značajan faktor u promicanju poznatih imena bosanskohercegovačke umjetničke scene. Radovi koji su unutar postavke govore jasno o talentu i perspektivnosti mladih generacija, a publika je pozvana da uporedo posjeti i izložbu prvih 10 generacija Odsjeka, koja je trenutno postavljena u galeriji Akademije.

Na izložbi u Historijskom muzeju BiH izlažu Adnan Gegić, Arijana Hodžić, Ajla Talović, Benjamin Hrbenić, Berina Vatreš, Džavid Berberović, Emina Jelešković, Izabela Šljivo, Maja Hodžić, Tarik Barčić, Tarik Golubić i Zorana Jakovljević.

Postavka je nastala pod mentorstvom vizualnog umjetnika i stručnog saradnika na Odsjeku za grafiku Denisa Haračića.

Izložba je otvorena za posjete do petog maja, a naglašava se da će dio prihoda od prodaje radova biti dodijeljen u dobrotvorne svrhe, saopćeno je iz ALU Sarajevo.