Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konjic

Otvorena izložba “Vizualna harmonija u oku fotografa” Kenana Keške

izlozba kenan kesko
Foto: Fena

“Kenan Keško je moderni art fotograf koji je uspio spojiti ljubav, na neki način stres, bijes, talenat i sposobnost, te napraviti savršeni spoj, a rezultat je večerašnja promocija”, kaže Tucaković

U okviru manifestacije ”Večeri duhovne glazbe/iskustva bh višeglasja” sinoć je u Konjicu upriličena prva samostalna izložba fotografa Kenana Keške pod nazivom ”Vizualna harmonija u oku fotografa”.

Izložbu fotografija otvorio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić kazavši kako je ponosan na mlade ljude koji poput fotografa Kenana Keške daju doprinos Konjicu.

”Nismo ni svjesni koliko u našem okruženju ima ljudi koji u sebi nose talent, dok ga ne pokažu kao što je to pokazao naš Konjičanin Keško, koji na pozitivan način predstavlja svoj rad i grad. Svaka fotografija je priča za sebe i nosi neku poruku u sebi, te bih pozvao sve ljude, ukoliko su u mogućnosti da dođu i pogledaju fotografije. Meni je važno da Narodni univerzitet Konjic okuplja mlade ljude institucionalno, a Grad Konjic nastoji pružiti podršku svim mladim ljudima koji žele prezentirati svoje radove” izjavio je gradonačelnik Ćatić.

U Galeriji Narodnog univerziteta Konjic izložene su 24 fotografije, koje, kako je kazao Kenan Keške svjedoče o nekim životnim trenucima kroz koje je prošao.

”Svaka moja fotografija nosi poruku, a većina njih prikazuju ujedno i moju životnu priču, ono što sam proživljavao u određenim razdobljima života. Sve fotografije su uslikane mobilnim uređajem, iako je tehnika danas uznapredovala, želio sam pokazati da se i mojom odabranom tehnikom može uslikati dobar trenutak odnosno fotografija. Fotografije su nastajale tri godine, a nisu zabilježene samo u Konjicu, nego i u drugim gradovima i državama”, istaknuo je Keško.

Po njegovim riječima, posebnu zahvalnost duguje Emiru Tucakoviću koji mu je bio najveća motivacija da svoje fotografije prikaže široj javnosti.

”Ono što vas prvo kupi kod Kenana je njegov talent, koji vas uvuče u fotografije da krenete razmišljati o njima. Jednostavno, dok ih promatrate kao da prolazite kroz jedan magični svijet koji vas vodi od najtoplijih do najmračnijih dijelova ljudskoga uma i okoline u kojoj taj um obitava. Kenan Keško je moderni art fotograf koji je uspio spojiti ljubav, na neki način stres, bijes, talenat i sposobnost, te napraviti savršeni spoj, a rezultat je večerašnja promocija”, izjavio je Tucaković.

Direktor NU Konjic Benjamin Mušinović, kazao je da Kenan ima širinu u kontekstu različitih tema, gdje kroz svoje fotografije nastoji pričati priču u brojnim segmentima, priopćeno je iz NU Konjic.