Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Objavljen snimak hapšenja Amira Pašića Faće, poznato i šta je sada skrivio

faćo hapšenje
Foto: Screenshot/YouTube

Pašić je inače bivši robijaš koji je ranije bio procesuiran zbog krivičnih djela “Ubistvo u pokušaju”, “Ugrožavanje sigurnosti”, “Razbojništvo”…

Amir Pašić zvani Faćo uhapšen je sinoć oko ponoći, potvrđeno je iz MUP-a KS.

– Osoba inicijala P. A. lišena je slobode tokom noći. Osoba je uhapšena zbog ugrožavanja sigurnosti, rećeno je iz sarajevske policije.

Sumnja se da je počinio krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”. Navodno je Pašić uputio prijetnje tokom javljanja na TikToku.

On je prvo priveden u prostorije PS Stari Grad, a onda prebačen u prostorije za zadržavanje MUP-a KS.

“Dana 21.11.2023. godine u 00:10 sati u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, na osnovu raspisane operativne potrage, policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode A.P., rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, 52-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Dok su ga privodili uzvikivao je: “Ide istina, ide pravda. Ide narodni front”

Pašić je inače bivši robijaš koji je ranije bio procesuiran zbog krivičnih djela “Ubistvo u pokušaju”, “Ugrožavanje sigurnosti”, “Razbojništvo”…