Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

narodno pozorište sarajevo

Posljednji premijerni naslov ove sezone “Ro i Juju” 14. juna na sceni Narodnog pozorišta

Foto: NPS

Kompozitor i tekstopisac songova je Darko Rundek, muziku i zvučnu podlogu potpisuje Lee Delong, kostimska i scenografska rješenja uradila je Sanja Džeba, tok dizajn maske potpisuje Joanna Bassi

Posljednji premijerni naslov Drame Narodnog pozorišta Sarajevo “Ro i Juju” autorice i rediteljice Lee Delong, za koju je zapisano da je dekonstrukcija Šekspirovog “Romea i Julije” u stilu pozorišnog klauna, bit će izveden u petak, 14. juna na sceni NPS.

U naslovnim ulogama Ro i Juju su Dino Bajrović i Aida Bukva dok ostatak podjele čine: Faruk Hajdarević, Alen Konjicija, Mona Muratović, Merima Lepić Redžepović, Nerman Mahmutović, Mediha Musliović, Merjem Šiljak i muzičari Dario Kos, te Vedran Vujica.

-Šta se desi kada klaunovi uđu u svijet čuvenog klasika Romeo i Julija? Filmski set. Rediteljica sa vizijom i bez novca. Asistentica sa notesom i hrpom problema. Jedna filmska zvijezda. Spremačice koje sanjaju o svojih pet minuta slave. Tehničari koji stvaraju nered. Sve je moguće, čak i pojava Falstaffa i Gertrude. Svi oni donose svoju strast i potrebe u svijet haosa, svijet u kojem se ništa ne gradi, ništa se ne događa, ništa se ne postiže, svijet u kojem i najmanja stvar predstavlja ogroman problem. U tom svijetu Ro i Juju otkrivaju jedno drugo i podsjećaju nas na ljubav. Onu čistu i neiskvarenu – zapisala je dramaturginja Emina Omerović.

Kompozitor i tekstopisac songova je Darko Rundek, muziku i zvučnu podlogu potpisuje Lee Delong, kostimska i scenografska rješenja uradila je Sanja Džeba, tok dizajn maske potpisuje Joanna Bassi, saopćeno je iz NPS.