Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Posuški stećak” i ove godine klapi “Bošket” iz Zagreba

Posuski stecak

Klapa “Bošket” iz Zagreba osvojila je u subotu prvo mjesto i nagradu “Posuški stećak” u kategoriji muških klapa na četvrtom Festivalu klapske pisme “Posušje 2017”.

Nagradu im je uručio Tomislav Madžar, izaslanik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je i ove godine supokrovitelj Festivala.

Klapa “Bošket” osvojila je i nagradu “Bura” po izboru publike koju im je uručio načelnik općine Posušje Branko Bago.

Drugo mjesto po izboru žirija osvojila je klapa “Bunari” iz Vodica, a nagradu im je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića, uručio savjetnik Igor Planinić. Inače, Čović je i ove godine pokrovitelj Festivala.

Klapa “Grga” iz Posušja osvojila je treću nagradu žirija koju im je uručio predsjedatelj Doma naroda parlamenta BiH Bariša Čolak.

Klape koje su osvojile prva tri mjesta žirija osim priznanja dobili su i novčane nagrade i to prvo mjesto 1 500 maraka, drugo mjesto 1 000 maraka, a treće 500 maraka.

Nagrade “Posuški stećak” i “Buru” su i ove godine izradili učenici kamenoklesarske škole iz Posušja, a Srećko Slišković je zaslužan za njihov izgled.

U drugoj večeri Festivala, koja će se održati na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju, s početkom u 20.30 sati, natječu se ženske i mješovite klape.