Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Satira o bračnim odnosima

Predstava “Ih, kako bih te ja” u produkciji Jasne Ornele Bery 23. novembra u Kosači

ih, kako bih te ja
Foto: HDHS Kosača

U ovoj adaptaciji sve je na duhovit način povezano sa scenama predstave u predstavi, inspiriranim karijerom Jasne Ornele Bery, tačnije slikom koju drugi imaju o njoj

Komedija “Ih, kako bih te ja”, u produkciji renomirane bh. glumice Jasne Ornele Bery, koja je i nositeljica naslovne uloge, odigrat će se u četvrtak, 23. novembra, u Hrvatskom domu hercega Stjepana (HDHS) Kosače u Mostaru s početkom u 20 sati.

U predstavi igraju još Vuk Marinić i Amar Selimović, režiju potpisuje Irfan Avdić, a predstava je namijenjena široj publici, građanima svih uzrasta, saopćeno je iz Hrvatskog doma hercega Stjana Kosače.

“Ih, kako bih te ja” je predstava koja je postigla veliki uspjeh i koja je naišla na odličan prijem kod publike. Na samoj premijeri koja je odigrana u “Kamernom teatru 55” u Sarajevu, kao i na svim predstavama odigranim do sada, glumci su digli publiku na noge koja ih je oduševljena propratila salvama smijeha i dugotrajnim pljeskom.

Riječ je o satiri o bračnim odnosima u kojoj se u nizu kratkih i komičnih scena supružnici dovode u situaciju u kojoj bi najradije ubili jedno drugo.

U ovoj adaptaciji sve je na duhovit način povezano sa scenama predstave u predstavi, inspiriranim karijerom Jasne Ornele Bery, tačnije slikom koju drugi imaju o njoj.

Bery je dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja. U svojoj bogatoj karijeri u kazalištu je odigrala oko 70 uloga i na tisuće predstava. Igrala je u 17 serija: ”Kumovi”, ”Dva smo svijeta različita”, ”Lud zbunjen normalan”, ”Ne daj se Nina”, ”Studio 4”, ”Pečat”, ”Krv nije voda”, ”Foliranti” i mnogim drugim.

Snimila je oko 40 što dugih što kratkih filmova, a oni u kojima je igrala bili su u konkurenciji najprestižnijih svjetskih filmskih festivala i nose preko 150 prestižnih nagrada, među ostalim Zlatni medvjed u Berlinu, Grand Prix u Cannesu i tako dalje, a sedam filmova u kojima je igrala bili su kandidati BiH za Oscara.