Poznata glumica bila je prva ljubav Zdravka Čolića

zdravko colic

Zdravko Čolić proslavio je 66. rođendan, a preko četiri desetljeća glasi za najvećeg zavodnika bivše Jugoslavije. Čola je sretno oženjen Aleksandrom Čolić već 16 godina, a njegova samozatajna supruga se rijetko pojavljuje u javnosti i ne daje izjave za medije.

Ljubavni život najvećeg zavodnika na Balkanu prije braka s Aleksandrom bio je buran, a prema riječima mnogih koji su se u doba najveće slave družili s njim, žene su se Čoli doslovno bacale pod noge, provaljivale mu u hotelske sobe, a grudnjake koji su mu doletjeli na koncertima odavno je prestao brojati.

Čola o prvoj ljubavi, glumici Jasni Orneli Bery rijetko govori. O njihovom odnosu govorila je ona i rekla da su se jako mladi zaljubili u Sarajevu.

“Uvijek će biti dio mog srca rezerviran za njega”, rekla je Jasna u jednoj emisiji. Jasna je u vrijeme hodanja s Čolom bila jedna od najljepših sarajevskih djevojaka, a publika širom regije danas je zna kao zvijezdu filmova “Na putu”, “Grbavica”, “Nafaka”, ali i “U zemlji krvi i meda” koji je režirala Angelina Jolie.

“Prvi put nakon rata sreli smo se u Beogradu, bio je jako dirljiv susret koji nikad neću zaboraviti. On je fascinantna ličnost i svoju karizmu uspješno održava i danas. Prije svega je dobar čovjek. Čola mi je posvetio pjesmu “Noć mi te duguje”, koju je sam napisao, rekla je Jasna.

“Ne mogu reći da smo se mi zabavljali ili hodali. To je poseban odnos, koji i danas traje. To je i dalje ljubav koju ne možete pomilovati i držati za ruku. Zdravko će ostati uvijek svačiji i ničiji”, kaže njegova bivša ljubav koja i dalje gaji snažne emocije prema popularnom pjevaču.