Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BKC KS

Predstavljanje knjige “Devedeset i druga” autora Mirka Jeleča

l_2598c2867e4a6b8653694b23d1359023

Riječ je o novinarsko-istraživačkom štivu s dvadeset sedam napisanih eseja o sudbinama Dobojlija od maja 1992. godine

Promocija knjige “Devedeset druga” autora Mirka Jeleča bit će održana u subotu, 18. juna u “Bosanskom kulturnom centru Kantona Sarajevo”. Promotori su Vildana Selimbegović, Miralem Begić i autor Mirko Jeleč.

Kako navode organizatori, knjiga “Devedeset druga” Mirka Jeleča, novinara, publiciste, pisca zauzet će posebno dokumentarno mjesto u povjesti Doboja. Riječ je o novinarsko-istraživačkom štivu s dvadeset sedam napisanih eseja o sudbinama Dobojlija od maja 1992. godine.

-Novinar, dopisnik-urednik tadašnjeg Radio Sarajeva Mirko Jeleč se suočio u gradu na tri rijeke sa brojnim dešavanjima za koja ni sam nije bio svjestan da se mogu desiti, a dešavala su se svaki dan agresije. Mirkove Dobojske priče ostaju kao povjesni pečat neljudskog u čovjeku, nestvarno hrabrog u žrtvi. Na knjizi je radio više od tri godine iščitavajući na hiljade i hiljade stranica Haškog tribunala, zapisnika i iskaza svjedoka. Osim toga u želji da sve što napiše bude autentično, nije se libio za vrijeme svojih kratkih boravaka provesti sate i sate sa ljudima koji u sebi nose rane i na tijelu i u duši te dvedeset druge – najavili su iz BKC-a.

Gošće na promociji će biti Asja Suljić, klavir i Lovorka Filipjak, flauta.