Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tomislavgrad

Predstavljena knjiga Danijele Škegro “Cilj je biti sretan”

l_40198e6b6f77bafcf89cffdca9ae013f

Uz autoricu, o knjizi su govorili novinarka i voditeljica Pro TV-a Matea Jolić i profesorica hrvatskog jezika i književnosti Ljubica Ivančić

Daniela Škegro, mostarska spisateljica, kolumnistica, kantautorica i urednica portala Hercegovka.net, u Gradskoj galeriji KIC-a u Tomislavgradu u četvrtak je predstavila svoju šestu knjigu pod nazivom “Cilj je biti sretan”.

Uz autoricu, o knjizi su govorili novinarka i voditeljica Pro TV-a Matea Jolić i profesorica hrvatskog jezika i književnosti Ljubica Ivančić.

– Naslov „Cilj je biti sretan”, vjerujem, misao je svih nas ovdje i to je ono što svi svakodnevna svi želimo biti. Kroz ispisane priče s motivacijskim sadržajima najprije uočavamo jednostavnost autoričina pera, lakoću pisanja, sažetost te konkretnost, duboku emociju, ljubav u svakom smislu, stabilnost, znanje, mudrost, vjeru i prijateljstvo – prenijela je svoja razmišljanja o autoričinoj knjizi Ljubica Ivančić.

Škegro u svojim tekstovima, također, iznosi kritički stav prema modernim tehnologijama.

– Moderno vrijeme nosi svoje pozitivne i negativne strane. Mi smo, pak, dali prednost telefonima i kamerama negoli zagrljajima i komunikaciji uživo. Autorica upozorava čovjeka da je usamljenosti nova bolest društva – dodala je Škegro.

Matea Jolić je istaknula kako Škegro u svaku svoju priču, pjesmu ili kolumnu “ugradi” dio svoje duše. Po njezinim riječima, knjiga govori o sreći, otuđenosti i poniznosti te se s posebnim užitkom pročita u jednom dahu.