Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prema tekstu Nejre Babić

Premijera predstave “Još uvijek smo živi” 4. maja na sceni SARTR-a

jos uvijek smo zivi sartr
Foto: SARTR

Premijera predstave zakazana je za 4. maj, a reprize za 14. i 15. maj

Predstava “Još uvijek smo živi”, rađena prema tekstu Nejre Babić u režiji Gianluce Iumento, bit će premijerno izvedena 4. maja u Sarajevskom ratnom teatru SARTR.

“Još uvijek smo živi” je tekst koji prati život jedne porodice koja nakon što ih istjeraju iz stana, traže novi dom i u toj potrazi nekoliko puta “umiru”. Predstava pokušava dati odgovor na pitanje kako graditi novi život, a da prethodni nije napušten voljom.

To je priča o ljudima koji žive ušuškani u svojoj divnoj običnoj svakodnevici u kojoj nalaze beskrajnu radost, u kojoj porodica skupa raste iz dnevnih rutina koje naizgled ni po čemu nisu posebne.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Matea Mavrak, Davor Sabo i Sanjin Arnautović.

Autorski tim predstave čine: Nejra Babić dramaturginja, Lejla Hodžić scenografkinja i kostimografkinja, Amina Đulović asistentica reditelja te Naida Čelik dizajnerica.

Premijera predstave zakazana je za 4. maj, a reprize za 14. i 15. maj.

Kao dio projekta Kultura i kreativnost za zapadni Balkan (CC4WBs) predstava “Još uvijek smo živi” je kofinansirana od Evropske unije. Projekat CC4WBs ima za cilj unapređenje dijaloga na zapadnom Balkanu kroz jačanje kulturnog i kreativnog sektora i razvijanje njegovog potencijala za društveno-ekonomski uticaj u ovom regionu.

Predstava je također podržana od Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) koja podržava i unapređuje regionalnu i multikulturalnu saradnju mladih na zapadnom Balkanu, saopćeno je iz SARTR-a.