Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati hrvatski glumac

Preminuo Duško Valentić, glumac iz “Velog mista”

Screenshot/Foto: YouTube/Jurica Galoić/Pixsell

Duško Valentić rodio se u januaru 1950. U Zagreb se preselio kada je imao sedam godina. “Virusom” glume “zarazio” se slučajno, kada je kao gimnazijalac otišao na jednu audiciju

U 75. godini preminuo je poznati hrvatski glumac Duško Valentić kojeg televizijska publika pamti po ulozi Papundeka u “Velom Mistu”.

Pamti ga se i po drugim ulogama u Gavelli i Teatru ITD, među kojima je: Erich u “Bečkim šumama”; Sebastian “Na tri kralja”; Robespierre u “Dantonovoj smrti”, Knez Miškin u “Idiotu”, Grga Čokolin u “Zlatarevom zlatu”, Grošičar u “Careva Kraljevna”, i desetine drugih. Osim bogate karijere u potorištu Valentić je ostvario i zavidne uloge u filmovima i televizijskim serijama poput one u seriji “Kuda idu divlje svinje” (1971.). Zatim slijedi Galićev film “Tomo Bakran” (1978.), i nakon toga “Novinar” (1979.), uloga Lojzeka u “Horvatovom izboru”…

Foto: Facebook

Duško Valentić rodio se u januaru 1950. U Zagreb se preselio kada je imao sedam godina. “Virusom” glume “zarazio” se slučajno, kada je kao gimnazijalac otišao na jednu audiciju.

-U ono vrijeme svijetom su harali Beatlesi, Stonesi i Bob Dylan, a ja sam znao da ću promijeniti svijet. U kazalištu sam završio jer sam vidio sam na zidu svoje 7. gimnazije oglas da Studentsko eksperimentalno kazalište (SEK) prima nove članove i da se mogu prijaviti i srednjoškolc ipa sam došao, odrecitirao nešto i primili su me. Tada je sve počelo – ispričao je prije dvije godine u intervju za Večernji list Duško.