Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svjedočenje o životu

“Presuda: Tiha likvidacija” Seada Đulića večeras u eMTeeM-u

tiha-likvidacija-predstava (1)

Ovom predstavom eMTeeM ulazi u mjesec u kojem će biti obilježeno više značajnih jubileja

Autorski projekt Seada Đulića, predstava “Presuda: Tiha likvidacija”, odigrat će se večeras u Mostarskom teatru mladih (eMTeeM) s početkom u 20 sati.

“Presuda” je igrana širom BiH, ali i u Hrvatskoj i Srbiji, izvedena je na više uglednih festivala, te dobila nekoliko nagrada, a radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu, saopćeno je iz eMTeeM-a.

Pozorišni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banjoj Luci zapisao kako Sead Đulić, sam na pozornici, prekapa po svom životu skupljenom u 50 kutija od cipela, te da su sve to fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih 50 kutija, koje po željama iz publike, vadi, otvara i raspliće svoj život.

“I vesela i tužna, tiha i mračna, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas događa”, kazao je Bičanić.

Ovom predstavom eMTeeM ulazi u mjesec u kojem će biti obilježeno više značajnih jubileja, ali i izvedene dvije premijere, i to “Romska bajka” i “Mojih 7 smrtnih grijeha”, stoji u priopćenju.