Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

online format

“Prirodni odabir” najbolji animirani film Star Film Festivala

prirodni odabir (1)

Autorica ističe da je “Prirodni odabir” prvenstveno pasionirani timski rad te je poimenice zahvalila cijeloj filmskoj ekipi

“Prirodni odabir” Alete Rajič proglašen je najboljim animiranim filmom na Star Film Festivalu u Sisku, koji je ove godine održan u online formatu.

“Na vizualno atraktivan način, ovaj se film promišljeno bavi dualitetom uma i tijela te ontološkim pitanjem ženskog identiteta. Film je to o susretu sa sobom, ali i o bježanju od sebe”, stoji u obrazloženju odluke žirija Star Film Festivala 2020.

To je četvrta nagrada dodijeljena mladoj animatorici, uključujući prethodne tri na Banjaluka film festivalu, SEE a Paris u Parizu te Accra Indie Film Festivalu u Gani. Film je u manje od godinu dana selektiran na više od 30 svjetskih festivala animiranog i igranog filma.

Autorica ističe da je “Prirodni odabir” prvenstveno pasionirani timski rad te je poimenice zahvalila cijeloj filmskoj ekipi: Sanji Rajič-Banjac, Jurinku Rajiču, Rajni Rajič, Vjeranu Šalamonu, Juraju Sremecu, Heleni Magdi Šalamon, kao i svima koji su posredno bili dijelom procesa.

“Prirodni odabir” nastao je u produkciji Studija Neum, te koprodukciji sa Zagreb filmom, uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i Hrvatskog audio-vizualnog centra, priopćio je Klub animatora Neretva.