Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Priznanje najboljem ansamblu “Dukatfesta” omogućila “Vitinka”

dukatfest3

Jubilarni deseti „Dukatfest“, koji je počeo u subotu, pretvorio je Banju Luku u plesnu pozornicu. Sinoć je na Kastelu održano centralno festivalsko veče, gdje su posjetioce zabavljale igre iz svih krajeva svijeta.

U konkurenciji od šest takmičara – Bosne i Hercegovine, Indonezije, Poljske, Slovačke, Portorika i Rusije, po odluci žirija prvo mjesto pripalo je “Krakusu”. Glavna nagrada festivala po odluci žirija otišla je u Poljsku, priznanje za austentičnost dobio je KUD “Sveti Sava” iz Banjaluke, a stilom igre i dominacijom na sceni, žiri su osvojili učesnici iz Rusije.

Priznanje najboljem ansamblu omogućila je kompanija “Vitnika”.

“Jako smo srećni što smo na ovaj način dio jubilarnog “Dukatfesta” i što smo nagradili ansambl koji je kroz ples i muziku osvojio i žiri i publiku. Kompanija Vitinka želi da čuje i potrebe kulturnog života Republike Srpske i učestvuje u njihovom jačanju i afirmaciji. Čestitke Dukatfest timu na jubileju i što su uspješno 10 godina Banjaluku tokom trajanja ovog festivala pretvarali u plesnu pozornicu i obojili je najljepšim bojama – bojama kulture i tradicije učesnika iz svih krajeva svijeta “- istakla je portparol ove kompanije Karolina Karalić.

Centralni događaj odigrao se na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel u Banjaluci, pred punim amfiteatrom. Posjetioce su zabavljale igre iz svih krajeva svijeta, koje već sutra nastavljaju svoj put do Modriče i Trebinja.