Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kamerni teatar 55

Promocija knjige “Arhitektura duše” Aide Tule 7. novembra

Arhitektura duše

Knjiga „Arhitektura duše“ je arhaično arhitektonsko zdanje s nadogradnjama iz modernog vremena, ona objedinjuje univerzalne vjerske vrijednosti i psihologiju

Promocija knjige „Arhitektura Duše“ autorice Aide Tule održat će se 7. novembra, 2018. godine sa početkom u 20:00h u Kamernom teatru 55.

Aida Tule, više od jedne decenije radi u oblasti primjenjene pozitivne psihologije kroz edukaciju i savjetovanje. Nakon završenog studija psihologije u Maleziji, djeluje širom u BiH u vladinom i nevladinom sektoru, kao i u zemljama EU. Aktivno piše i drži seminare na bosanskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Knjiga „Arhitektura duše“ je arhaično arhitektonsko zdanje s nadogradnjama iz modernog vremena, ona objedinjuje univerzalne vjerske vrijednosti i psihologiju. Poput stepenica, kao osnovne vezne strukture u gradnji, ove dvije životne oblasti svojim znanjem povezuju sve unutrašnje i vanjske dimenzije ljudskog bića.

Drugim riječima, otkrit ćete zanimljiv niz elemenata koji pokreću procese razmišljanja i idealan su vodič na putovanju kroz unutrašnji svijet našeg bića do njegovog središta, gdje leži naša apsolutna vrijednost, a to je sloboda u integriranosti svih dijelova naše ličnosti.

Knjiga obrađuje tri osnovne cjeline pozitivne psihologije:

1. Smisleno povezivanje misli i emocija kroz naša prošla, sadašnja i buduća iskustva u namjeri da što bolje razvijemo svoje potencijale i vrijednosti.
2. Planski rad na usavršavanju praktičnog znanja u vidu životnih vještina i uspješnog upravljanja njima.
3. Izgradnja pozitivne zajednice kroz osviještene i ispravno pozicionirane ljudske resurse.

Sadržaji u knjizi su slojeviti, od prikaza filmova i priča kao praktičnih i istovremeno zabavnih materijala za rad na sebi do vjerskih koncepata kao što su molitva, hodočašće, post i dobročinstvo, kao idealnih alata za uređivanje našeg prostora duše, uma i srca.
„Imala sam duboku želju da nevidljivim procesima dam jedan vidljivi oblik, tako da svi koji budu čitali knjigu budu u mogućnosti da vide ljubav, oprost, strpljenje, strah, sreću… misli.“, ističe autorica.

Knjigu će predstaviti Amra Pandžo, profesorica svjetske književnosti i mirovna aktivistkinja i Katarina Mitrović, doktorica crkvene historije i naučna saradnica Univerziteta u Beogradu.

Odlomke iz knjige čitat će novinar Nikola Vučić. Novinarka Aida Hadžimusić vodit će program.