Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

široki brijeg

Promovisan prvi roman Zvonimira Mandića ‘Šapat oštrice boje plamena’

roman sapat ostrice boje plamena
FOTO: Fena

Recenzenti romana su Berislav Arapović i Ivana Knežević, a “Šapat oštrice boje plamena” prva je nagrada u ovogodišnjem natječaju “Tomica Penavić – Moja prva knjiga”

 Prvi roman mladog širokobriješkog pisca Zvonimira Mandića pod nazivom “Šapat oštrice boje plamena” predstavljen je u subotu u širokobriješkoj Narodnoj knjižnici.

– Drago mi je što je neko prepoznao roman i što će ljudi moći dobiti pristup fiktivnim zemljama na kojima sam radio proteklih mjeseci i zaviriti i svjedočiti događajima koji, iako dio fantastike, mogu biti vrlo realni – kazao je Mandić u razgovoru za Fenu.

Dodaje kako je roman fantastika s postavkom srednjovjekovne Evrope.

– Mnoge stvari imale su uticaj, uključujući muziku, knjige, filmove i ljude, ali što se tiče inspiracije, mislim da jednostavno odavno imam potrebu za nekom vrstom kreacije fantastičnih svjetova – kazao je autor.

Ističe da je ljubav prema pisanju u jednu ruku genetska.

– S druge strane, sviđa mi se funkcionalnost koju pisanje pruža, od proučavanja sebe, do stvaranja bilo kakvog scenarija. Također, istaknuo bih kako je ova knjiga zapravo dio onoga što bi trebala biti trilogija, tako da već radim na idućem dijelu – naglasio je Mandić.

Recenzenti romana su Berislav Arapović i Ivana Knežević, a “Šapat oštrice boje plamena” prva je nagrada u ovogodišnjem natječaju “Tomica Penavić – Moja prva knjiga”.

Zvonimir Mandić rođen je 1993. u Imotskom. Osnovnu i srednju školu završava u Širokom Brijegu, a studij Engleskog jezika i književnosti magistrira u Mostaru.

Kao srednjoškolac nagrađen je za razne književne radove, a neke od nagrada su prvo mjesto za pisani rad na natječaju Dani hrvatskog jezika 2012., prvo mjesto za pjesnički rad na Šimićevim susretima 2010., drugo mjesto za pisani rad na Danima hrvatskog jezika 2010. i druge. Mandić tu ne staje, te nastavlja pisati, u početku fokusirajući se više na poeziju.

Promociju prvog Mandićevog romana organizirao je Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg u sklopu obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega, a pored autora i recenzenata u predstavljanju romana učestvovali su i Emili Šudić Musa i Marijana Jelinić, dok se za glazbeni ugođaj pobrinuo Kristijan Penavić.