Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Retrospektivna izložba “Licem u lice” Mirka Ilića u Muzeju savremene umjetnosti RS

Izložba je realizovana u saradnji sa Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i Hrvatskim dizajnerskim društvom u Zagrebu

Nekonvencionalna retrospektivna izložba “Licem u lice” svjetski priznatog grafičkog dizajnera i ilustratora Mirka Ilića bit će otvorena večeras u Muzeju savremene umjetnosti (MSU) Republike Srpske.

Izložba je realizovana u saradnji sa Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i Hrvatskim dizajnerskim društvom u Zagrebu.

Na izložbi radova Mirka Ilića, jednog od vodećih svjetskih dizajnera rođenog u Bijeljini, bit će prikazano nekoliko ciklusa plakata i drugih radova grafičkog dizajna, od kojih je jedan broj poklonjen Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, saopćili su iz MSURS.

Publika će moći pogledati Ilićeve originalne radove koji su dio zbirke Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, plakate izrađene za Jugoslovensko dramsko pozorište u Beogradu i table stripova kombinovane sa reprodukcijama.

Dan nakon otvaranja izložbe u petak, 12. aprila biće upriličen razgovor o izložbi “Licem u lice” sa umjetnikom te sa kustosom izložbe Markom Golubom, grafičkim dizajnerom Borutom Vildom i grafičkim dizajnerom i istoričarom umjetnosti Dejanom Kršićem.

Izložba “Licem u lice”, kako je saopšteno iz Muzeja savremene umjetnosti RS, daje mogućnost slojevitog čitanja Ilićevog raznovrsnog stilskog i umjetničkog izraza.