Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

narodni univerzitet

Retrospektivna izložba muzejske zbirke o Konjicu 31. oktobra

l_bd16e82a5e74dfcbc860e67d80660fb4

Jedan od ciljeva ovog projekta je promocija i edukacija o kulturno- historijskom naslijeđu uopće, te perspektive i šanse u smislu njegove promocije u svrhu poboljšanja turističke ponude Grada Konjica i razmjena iskustava sa srodnim institucijama u BiH i regiji

Na završnici projekta “Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine”, Narodni univerzitet (NU) Konjic će kroz izložbenu postavku 31. oktobra ukazati na značaj muzejske zbirke o Konjicu i njegovoj okolini.

Uposlenici Narodnog univerziteta, njegove poslovne jedinice Zavičajnog muzeja u Konjicu će prigodnim obraćanjem i retrospektivnom izložbom, koja će objediniti dosadašnja tematska izlaganja eksponata, fotografija, maketa, likovnih radova i suvenira, predstaviti svo bogatstvo muzejskog rada i djelovanja u razdoblju od njegovog osnutka, točnije od 2011. do 2022. godine.

Jedan od ciljeva ovog projekta je promocija i edukacija o kulturno- historijskom naslijeđu uopće, te perspektive i šanse u smislu njegove promocije u svrhu poboljšanja turističke ponude Grada Konjica i razmjena iskustava sa srodnim institucijama u BiH i regiji.

Projekt “Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine”, podržava Federalno ministarstvo kulture i sporta i Grad Konjic, priopćili su organizatori.