adnan šteta

Ministar građanima zahvalio na razumijevanju i strpljenju, sljedeće sedmice novi radovi

steta 11

– Hvala svima na razumijevanju, podršci i strpljenju – poručio je ministar Šteta, te podcrtao kako ovi veliki infrastrukturni radovi stvaraju potpuno drugačiju sliku Sarajeva

Tramvajski saobraćaj u Sarajevu od danas se odvija na relaciji Ilidža-Čengić Vila, radi početka radova na drugoj funkcionalnoj cjelini izgradnje tramvajske pruge. Radovi na izgradnji tramvajske pruge od Čengić Vile do Marijin Dvora počinju sljedeće sedmice.

Tim povodom, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta jutros je obišao tramvajska i autobuska stajališta na Čengić Vili, kako bi se uvjerio kako funkcionira novi režim saobraćaja.

– Hvala svima na razumijevanju, podršci i strpljenju – poručio je ministar Šteta, te podcrtao kako ovi veliki infrastrukturni radovi stvaraju potpuno drugačiju sliku Sarajeva.

Tramvaji će saobraćati od Ilidže do Čengić Vile, a od Čengić Vile do Baščaršije saobraćat će autobusi, koji će na toj relaciji mijenjati tramvaje. Uz dosadašnje linije do Baščaršije koje voze iz Hrasnice i sa Dobrinje, građanima će biti na raspolaganju dodatnih 12 autobusa koji će saobraćati na relaciji Čengić Vila – Baščaršija, šest autobusa na relaciji Čengić Vila – Skenderija, te po jedan autobus na relaciji od Željezničke stanice do Baščaršije i Čengić Vile, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.